Pasoša ni na vidiku

Ž. D.
Pasoša ni na vidiku

Sarajevo - Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) još nije pronašla rješenje za problem sa pasošima, a situaciju je zakomplikovala ostavka direktora Edima Nesimija.

U IDDEEA uvjeravaju da građani BiH ne treba da strahuju da će ostati bez pasoša, dok upućeni u ovu problematiku upozoravaju da je nemoguće pronaći rješenje za manje od mjesec. Cajtnot je nastupio jer ugovor o isporuci pasoških knjižica sa kompanijom "Milbauer" ističe 21. marta, a novi isporučilac nije izabran, što se pominje i kao razlog Nesimijeve ostavke, iako ju je on obrazložio zdravstvenim razlozima.

- Radimo na pronalasku rješenja. Ostavka ne mijenja ništa i rješenje se mora naći - rekao je zamjenik direktora Radivoje Trbić, koji obavlja funkciju prvog čovjeka IDDEEA.

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović tvrdi da ostavka direktora IDDEEA neće donijeti nove probleme.

- Ići će se najvjerovatnije u skraćenu proceduru javne nabavke. Građani neće ostati bez pasoša i o toj opciji uopšte ne razmišljamo - kaže Osmanović.

Šef Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta BiH i bivši ministar civilnih poslova Sredoje Nović ističe da je nevjerovatno da su BiH i građani dovedeni u trenutnu poziciju i da su se nadležne institucije tek mjesec prije isteka ugovora zabrinuli da li će građani imati pasoše.

- Niko se ne pita ko je krivac za to, a krivac je nesposobno rukovodstvo - rekao je Nović i na pitanje da li proces javne nabavke može da bude okončan za mjesec odgovorio da bi to bilo čudo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana