Парламент ФБиХ донио закључке, демобилисани борци незадовољни

Парламент ФБиХ донио закључке, демобилисани борци незадовољни 24.05.2018 00:07 | Глас Српске

Сарајево - Представнички дом Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ усвојио је закључке које је сачинила радна група о проблематици борачких категорија, али демобилисани борци нису задовољни и оптужили су посланике за превару, преносе федерални медији.

Једним од закључака, који су изгласани након расправе, Представнички дом федералног Парламента захтијева од ресорног министарства и Владе ФБиХ достављање Приједлога закона о правима демобилисаних бораца и чланова њихових породица у хитну парламентарну процедуру, најкасније у року од 30 дана, уз обавезу да у Приједлог буде увршћено питање објаве јединственог регистра бораца и борачког додатка.


Другим закључком Представнички дом Парламента ФБиХ се обавезује да најкасније у року од 30 дана разматра Приједлог закона о борачким удружењима од посебног друштвеног значаја, с тим да у њега буде увршћено и питање броја и финансирања борачких удружења.

Пред зградом федералног Парламента данас се окупило неколико стотина бивших припадника такозване Армије БиХ и ХВО-а.

Први захтјев демобилисаних бораца је увођење борачког новчаног додатка онима који нису збринути ниједним од досадашњих федералних закона из сета борачке легислативе.

Други захтјев је објава регистра бораца, а трећи захтјев је престанак финансирања свих борачких удружења у Федерацији БиХ.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица