Пандуревић позвала СНСД да престане плашити народ у РС

Агенције
Пандуревић позвала СНСД да престане плашити народ у РС

Источно Сарајево – Потпредсједница СДС-а Александра Пандуревић позвала је данас функционере СНСД-а да се, како је рекла, престану бавити застрашивањем народа НАТО-савезом, британским шпијунима, као и “обојеним револуцијама”

“СНСД мора да буде свјестан да тиме из РС тјера народ, који је у константном страху, јер све изгледа као да ће сваког тренутка почети рат”, упозорила је она.

Умјесто тога, позвала је да се разговара о начину како смањити цијене горива, побољшати стандард људи, створити амбијент да младост остане у РС, да сви буду безбједни, као и да се почну отварати радна мјеста и врати повјерење у институције.

“Разумијем да Милорад Додик, Никола Шпирић и Душанка Мајкић осјећају потребу да сваки дан изађу у јавност и кажу: 'Ја сам против НАТО-а' јер су свјесни чињенице да су управо они, заједно са Небојшом Радмановићем и Аном Тришић-Бабић, заслужни за трасирање НАТО пута који је заустављен њиховим изласком из власти на нивоу БиХ”, додала је Пандуревић.

Апсурдно је, сматра, да Мајкић која већ два мандата сједи у Скупштини НАТО-а и тјесно сарађује са НАТО “некоме држи лекције”.  

“Биће да је заборавила да је она гласала, а њен страначки колега Никола Шпирић потписао Закон о одбрани БиХ, те да је у вријеме док је био предсједавајући Савјета министара као свој стратешки циљ истицао 'убрзан пријем БиХ у НАТО'. Такође, бројни су споразуми о сарадњи са НАТО савезом, које су потписали Небојша Радмановић и Никола Шпирић, укључујући и онај о убрзаном дијалогу са НАТО”, навела је потпредсједница СДС-а.

Подсјећа и да је у марту 2008. године, у Касарни “Трећи мај” у Добоју, потписан Споразум о коначном располагању покретном војном имовином. Споразум су потписали Милорад Додик као предсједник Владе РС и Никола Шпирић као предсједавајући Савјета министара БиХ.

 Она је додала и да је предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић потписао у јуну 2009. године формални захтјев БиХ за Акциони план за чланство у НАТО (МАП), и у свом писму НАТО-у замолио за што бржи пријем БиХ у НАТО.

 ”Наставак СНСД-овог пута у НАТО био је у марту 2010. године када се предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић у Бриселу састао са генералним секретаром НАТО-а Андерсом Фогом Расмусеном и учествовао на састанку Сјеверноатлантског савјета НАТО-а. Шпирић је оцијенио је да ће чланство БиХ у Акционом плану НАТО-а (МАП) ојачати изнутра БиХ и њену стабилност”, подсјетила је потпредсједница СДС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана