Pandurević: Sutra prijedlog kojim se van snage stavlja decembarski Zakon o akcizama

Srna
Pandurević: Sutra prijedlog kojim se van snage stavlja decembarski Zakon o akcizama

Istočno Sarajevo - Klub poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputiće sutra u parlamentarnu proceduru izmjene i dopune Zakona o akcizama po hitnom postupku, najavila je predsjedavajuća Kluba Aleksandra Pandurević.

Ona je na konferenciji za medije u Istočnom Sarajevu pojasnila da se ovim prijedlogom van snage stavlja zakon kojim su u decembru prošle godine putarine povećane za 15 feninga plus PDV, što znači da bi cijene goriva po litru bile smanjene za 18 feninga ili 10 KM po rezervoaru.


“Očekujemo da nas podrže sve kolege koje su i prošli put bile protiv povećanja akciza, ali i oni koji su u međuvremenu shvatili da građani ne mogu izdržati ovolika poskupljenja”, rekla je Pandurevićeva.

Prema njenom mišljenju, sadašnje smanjenje cijene goriva od pet feninga je “kozmetičko i predizborno”, pošto, kako kaže, Vlada Republike Srpske očigledno štiti interese pojedinaca iz vlasti i naftnog kartela”.

“SDS i Savez za promjene učiniće sve što mogu da zaštite interese građana, kao što smo ih štitili i kada smo se borili protiv tog nesrećnog povećanja akciza, i zato ćemo u ime naroda podnijeti ovaj prijedlog zakona”, navela je Pandurevićeva.

Ona smatra da SNSD zloupotrebljava MUP u, kako kaže, vršenju represije nad narodom koji opravdano izražava nezadovoljstvo.

“Građani su protestima rekli šta misle, a svaka ozbiljna i odgovorna vlast treba to da shvati i reaguje, da radi u interesu naroda. Vlast je ta koja treba da služi narodu, a ne obrnuto”, rekla je Pandurevićeva.

Ona je navela da će SDS i Savez za promjene nakon oktobrskih izbora pokazati da postoje i drugi načini kako se mogu graditi putevi, a da to ne bude “zavlačenje ruke u džep naroda”.

“Postoji i model koji se zove koncesija, koji državu ništa ne košta, a s druge strane upošljava se lokalna privreda i operativa, kao i radna snaga. I što je jako značajno, ne zadužujemo se preko grla”, dodala je Pandurevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana