Пандуревић: Посланици из Српске неће подржати Бећировићеву иницијативу

Срна
Пандуревић: Посланици из Српске неће подржати Бећировићеву иницијативу

Сарајево - Предсједавајућа Клуба посланика СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић изјавила је данас да је сасвим јасно да иницијатива Дениса Бећировића из СДП-а да 9. јануар буде проглашен даном сјећања на жртве "ратних злочина и геноцида" Републике Српске не може имати подршку посланика из Српске.

"Ово није први пут да Бећировић има такве иницијативе. Он ће у аналима парламента БиХ остати уписан као посланик са највише иницијатива које нису добиле подршку парламента", рекла је Пандуревићева за Срну и додала да су Бећировићеве иницијативе пуне мржње.


Оцијенивши да Бећировић себе види као кандидата за бошњачког члана Предсједништва БиХ, Пандуревићева је навела да су овакве иницијативе чисто додворавање бошњачком бирачком тијелу.

Према њеним ријечима, Бећировић је скрибоман који је стотине писама послао на разне међународне адресе, а које нико није прочитао.

"Овакве иницијативе сасвим сигурно не разграђују Републику Срску и не штете јој, већ управо супротно - разграђују БиХ", истакла је Пандуревићева и закључила да што је више Бећировићевих иницијатива у парламенту, све је мање БиХ.

Бећировић је покренуо иницијативу да парламент БиХ разматра "Приједлог закона о проглашењу 9. јануара даном сјећања на жртве ратних злочина и геноцида које су починили органи самопроглашене и нелегалне такозване Српске републике БиХ/Републике Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана