Pandurević: Pala u vodu lažna priča o masovnom progonu Bošnjaka

Srna
Pandurević: Pala u vodu lažna priča o masovnom progonu Bošnjaka

Banjaluka - Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević smatra da rezultati popisa koje je objavila Agencija za statistiku BiH potvrđuju da je Federacija BiH /FBiH/ etnički očišćena od Srba, te da je "pala u vodu" sva lažna priča bošnjačkih političara o masovnom progonu pripadnika njihovog naroda.

Ona ističe da su Srbi pretrpjeli najveće demografske gubitke, jer ih sada u BiH ima manje za 279.000.
Pandurevićeva je za "Večernje novosti" ocijenila da podatak, prema kojem, Bošnjaci čine 50,11 odsto ukupnog stanovništva u BiH ne može dovesti do suštinskih ustavnih promjena.

Ona kaže da ovaj podatak ne može dovesti ni do drastičnog prekrajanja kvota koje se odnose na nacionalnu zastupljenostu u institucijama BiH na štetu Republike Srpske.

"Moguće je samo da neznatno bude povećan broj Bošnjaka u Oružanim snagama BiH i Agenciji za istrage i zaštitu BiH", rekla je Pandurevićeva.

Agencija za statistiku BiH objavila je 30. juna rezultate popisa stanovništva u BiH koje ne priznaju organi i institucije Republike Srpske.

Prema podacima popisa stanovništva u BiH, u FBiH živi 70,4 odsto Bošnjaka, 22,4 odsto Hrvata, 2,5 odsto Srba, dok je ostalih 3,6 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana