Пандуревић: Нико не изједњачава тероризам с Бошњацима

Агенције
Пандуревић: Нико не изједњачава тероризам с Бошњацима

Сарајево - Посланик Српске демократске странке (СДС) у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Александра Пандуревић оцијенила је данас да је дискусија о терористичком нападу у Зворнику показала да у парламенту постоје појединци који нису спремни да прихвате да БиХ има проблем који се зове тероризам.

"Носиоци борбе против тероризма у овој земљи морају, прије свега, бити Бошњаци, односно бошњачки политичари. Нико то не изједначава, ни с Бошњацима, ни с исламом, што се овдје покушало подметнути", истакла је Пандуревићева.

СДС тражи, казала је она, од Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) комплетну информацију о радикалним покретима у БиХ и одласцима бх. држављана на страна ратишта.

Такође, затражила је да ће се тражити измјене Закона о кривичном поступку да би се осигурало да се све информације ОБА које су прикупљене могу, у случају тероризма, користити као доказ.

Нагласила је да појединци покушавају оно што се десило у Зворнику минимизирати те да се оспорава акција "Рубен", иако постоји информација да је та акција проведена по налогу Специјалног тужилаштва, због сумње на кривично дјело тероризма, и да се и даље води истрага против 32 особе.

Мишљења је да нико из РС неће подржати резолуцију о осуди геноцида у Сребреници, коју је предложио посланик Социјалдемократске партије (СДП) БиХ Денис Бећировић. За њу је највише спорно што се у тој резолуцији занемарују друга дјела ратних злочина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана