Pandurević: Izetbegović napravi korak naprijed, pa tri nazad

Srna
Pandurević: Izetbegović napravi korak naprijed, pa tri nazad

Sarajevo - Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević smatra da iza izjave Bakira Izetbegovića protiv Republike Srpske stoji kritika upućena njemu od nekoga iz bošnjačkog korpusa.

"Iza ovoga stoji Izetbegovićeva ranija izjava da će se pokloniti žrtvama u Kazanima, zbog koje ga je očito neko kritikovao u bošnjačkom korpusu, pa je onda da se ispravi rekao to što je rekao", rekla je Pandurevićeva novinarima u Sarajevu.


Ona kaže da Izetbegović napravi jedan korak naprijed, a onda tri nazad.

Pandurevićeva se nada da je Izetbegović svjestan da 150.000 Srba iz Sarajeva nije otišlo "na izlet s koga se nije vratilo, niti su se Srbi u 'Silosu', 'Viktor Bubnju' i Centralnom zatvoru samozatvarali u Sarajevu".

Izetbegović je juče na konferenciji za novinare nakon "Brdo-Brioni" samita u Sarajevu optužio Republiku Srpsku i Banjaluku za navodni progon Bošnjaka i Hrvata u proteklom građanskom ratu u BiH.

Iako mu nije bilo upućeno pitanje, Izetbegović je stao u odbranu biskupa banjalučkog Franje Komarice koji je Banjaluku uporedio sa Blajburgom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana