Пандуревић: Иванић, СДС и СзП траже снажне спољне савезнике Српској

Срна
Пандуревић: Иванић, СДС и СзП траже снажне спољне савезнике Српској

Бањалука - Потпредједник Српске демократске странке /СДС/ Александра Пандуревић изјавила је да српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, СДС и Савез за промјене траже снажне спољне савезнике Републици Српској.

Пандуревићева је рекла да је резултат тог рада да најмоћније државе свијета данас кажу да нема промјена уставне структуре БиХ и да је Република Српска неоспорна.


"То је разлика између времена наше власти у Сарајеву и власти СНСД-а када су биле свакодневне међународне иницијативе за централизацијом БиХ и брисањем Републике Српске", навела је Пандуревићева.

Она је напоменула да је дио из Стратегије спољне политике БиХ да би "БиХ требало да активно прати заједничку спољну и безбједносну политику ЕУ и да би у том смислу требало унаприједити систем придруживања спољнополитичким изјавама и рестриктивним мјерама ЕУ према трећим земљама и субјектима" преписан из одговора на Упутник ЕУ на који је, напомиње, сагласност дала и Влада Републике Српске.

Пандуревићева сматра да би предсједник Републике Српске Милорад Додик "требало да поздрави" то што је Иванић путем Стратегије афирмисао и Резолуцију Народне скупштине Српске о војној неутралности.

"Једино што је ставио ван снаге јесте захтјев Небојше Радмановића за чланством у НАТО и тиме зауставио читав процес интеграције на активацији МАП-а коју је одобрило Предсједништво БиХ на челу са Радмановићем", нагласила је Пандуревићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана