Pamer: Neopravdane i nekorektne kritike na proslavu nacionalnog praznika Austrije

Srna
Pamer: Neopravdane i nekorektne kritike na proslavu nacionalnog praznika Austrije

Sarajevo - Austrijski ambasador u BiH Martin Pamer ocijenio je kao netačne i neopravdane kritike na društvenim mrežama i medijima na najavu Ambasade Austrije u BiH da svoj nacionalni praznik, osim u Sarajevu, proslavi u Mostaru i u Banjaluci.

Pamer je izrazio žaljenje zbog toga što se u BiH "sve pretjerano posmatra sa stanovišta etnonacionalne ili vjerske pripadnosti, iako bi bitnija pitanja poput provođenja reformi i napretka zemlje trebalo da budu u prvom planu", prenosi današnji "Dnevni avaz".


Prema njegovom mišljenju, svjesno je napravljena razlika između prijema u Sarajevu i drugim gradovima, a takva nekorektna procjena mnogo je više izraz politike podjela prema etnonacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.

Pamera šokira to što se "drugom" ne dopušta da na pozitivan način privuče pažnju javnosti.

On poručuje kritičarima da bi bilo korisnije posvetiti se pitanjima budućnosti zemlje.

Austrijska Ambasade u BiH namjerava da svoj Nacionalni dan ove godine obilježi tako što će organizovati tri odvojena prijema 25. oktobra u Banjaluci, 26. oktobra u Sarajevu i 27. oktobra u Mostaru.

Proteklih dana su na račun austrijske Ambasade u BiH iz Federacije BiH, a posebno Sarajeva, upućene brojne kritike što svoj nacionalni praznik obilježava, osim u Sarajevu, i u Banjaluci i Mostaru.

SDA je saopštila da je pogrešna odluka o obilježavanju Nacionalnog dana Austrije u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci.

Iz PDP-a su saopštili da su zaprepašteni uskim nacionalnim gledanjem SDA koje je dovelo do toga da skandalozno komentarišu i osuđuju čak i najavu Ambasade Austrije u BiH da svoj nacionalni praznik, osim u Sarajevu, proslavi u Mostaru i u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana