Памер: Неоправдане и некоректне критике на прославу националног празника Аустрије

Срна
Памер: Неоправдане и некоректне критике на прославу националног празника Аустрије

Сарајево - Аустријски амбасадор у БиХ Мартин Памер оцијенио је као нетачне и неоправдане критике на друштвеним мрежама и медијима на најаву Амбасаде Аустрије у БиХ да свој национални празник, осим у Сарајеву, прослави у Мостару и у Бањалуци.

Памер је изразио жаљење због тога што се у БиХ "све претјерано посматра са становишта етнонационалне или вјерске припадности, иако би битнија питања попут провођења реформи и напретка земље требало да буду у првом плану", преноси данашњи "Дневни аваз".


Према његовом мишљењу, свјесно је направљена разлика између пријема у Сарајеву и другим градовима, а таква некоректна процјена много је више израз политике подјела према етнонационалној и вјерској припадности.

Памера шокира то што се "другом" не допушта да на позитиван начин привуче пажњу јавности.

Он поручује критичарима да би било корисније посветити се питањима будућности земље.

Аустријска Амбасаде у БиХ намјерава да свој Национални дан ове године обиљежи тако што ће организовати три одвојена пријема 25. октобра у Бањалуци, 26. октобра у Сарајеву и 27. октобра у Мостару.

Протеклих дана су на рачун аустријске Амбасаде у БиХ из Федерације БиХ, а посебно Сарајева, упућене бројне критике што свој национални празник обиљежава, осим у Сарајеву, и у Бањалуци и Мостару.

СДА је саопштила да је погрешна одлука о обиљежавању Националног дана Аустрије у Сарајеву, Мостару и Бањалуци.

Из ПДП-а су саопштили да су запрепаштени уским националним гледањем СДА које је довело до тога да скандалозно коментаришу и осуђују чак и најаву Амбасаде Аустрије у БиХ да свој национални празник, осим у Сарајеву, прослави у Мостару и у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана