Памела Гелер: Трампова администрација би подржала српске интересу у БиХ и на Косову

Срна
Памела Гелер: Трампова администрација би подржала српске интересу у БиХ и на Косову

Београд - Политички аналитичар из САД Памела Гелер сматра да ли би администрација америчког предсједника Доналда Трампа подржала националне интересе Србије у БиХ и на Косову.

“Да, имате пријатеље у америчкој администрацији. Свакако савјетник предсједника Џон Болтон има објективнији став и има више разумијевања за ситуацију на Балкану него многи други спољнополитчки стручњаци”, рекла је Гелерова, позната по снажним везама са највишим функционерима Трампове админстрације.

Коментаришући ослобађајућу пресуду Насеру Орићу за злочине над Србима у Сребреници, Гелерова је оцијенила да је то “индикација да бошњачки ентитет у БиХ има џихадистичке тенденције”.

“Орић је починио злочине над хришћанима, али Куран наређује муслиманима да ратују против хришћана. Када се то узме у обзир, било је очекивано да буде ослобођен”, рекла је Гелерова за “Вечерње новости” .

Говорећи о пресудама Хашког трибунала који је за ратне злочине осудио на десетине Срба, а веома мали број Бошњака и Хрвата, Гелерова је рекла да сумња да ће српске жртве добити правду коју заслужују.

Гелерова оцјењује да је “такозвана међународна заједница за људска права дубоко корумпирана и пристрасна када су у питању немуслимани”.

Она је истакла да је самопроглашено Косово “држава џихадиста у срцу Европе” и да је њен савјет америчкој администрацији поводом косовског чвора да обавезно подржи Србију.

“То је став који имам годинама, од времена када је предсједник Бил Клинтон направио једну од многих катастрофалних грешака, подржавајући муслиманску страну током грађанског рата у БиХ”, рекла је Гелерова.

На питање како види неуспјех самопроглашене државе Косово у Интерполу, она истиче да се у организацијама као што је Интерпол реална ситуација ставља испред политичке коректности.

“Чланице Интерпола су признале чак, иако прећутно, да је Косово пуно џихадиста и исламских терориста који се могу инфилтритари у приштинске институције”, каже Гелерова.

Она додаје да то није нужно за промјену става међународне заједнице, јер још не постоји опште признање на нивоу ЕУ и УН о томе шта је Косово и зашто је оно значајно за Европу.

Гелерова наводи да се Болтон годинама супротстављао стварању независног Косова и да са америчким предсједником Доналдом Трампом има заслуге за промјену спољне политике према Косову.

“Новости” пишу да је Гелерова амерички активиста, новинар и политички коментатор, те да је у јавности позната и по снажним везама са највишим функционерима Трампове администрације, укључујући и савјетника за националну безбједност Џона Болтона, као и да је тренутно предсједник невладине организације “Зауставимо исламизацију Америке”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана