Палице траг до батинаша

М. Латиновић, Н. Томашевић
Палице траг до батинаша

Бањалука - Полиција је током истраге у случају премлаћивања новинара БН телевизије Владимира Ковачевића пронашла металну палицу, којом су га насилници тукли, сазнаје “Глас Српске”.

Извор близак истрази појаснио је да је палица пронађена у близини мјеста напада.

- Пронађен је и напукли дио друге палице. Сви докази су послати на вјештачење како би било утврђено да ли на њима има трагова који ће довести до нападача - појаснио је овај извор.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да је у оквиру истраге до сада саслушано више од 20 лица.

- Утврђујемо алиби тих особа и провјеравамо информације до којих се дошло у оперативном раду. Пронађени су предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку - рекла је портпаролка ПУ Бањалука Марија Маркановић.

Бањалучко Окружно јавно тужилаштво овај случај је квалификовало као покушај убиства.

У разговору за “Глас Српске” Ковачевић је јуче рекао да се физички осјећа добро и да је увјерен да ће полиција пронаћи одговорне за његово премлаћивање.

- Видљиве су ране на глави и уву, али је први ЦТ налаз показао да нема повреда у унутрашњости главе, па се надам да ће све бити добро. Морам да похвалим особље у болници, које максимално брине о мени, ништа ми не недостаје - рекао је Ковачевић.

Додао је да ни сам још није свјестан шта га је снашло и да се осјећа као у полусну.

- Нису проблем батине ни ране, све ће то зарасти. Проблем је порука која је на овај начин упућена мени или преко мене. Постало је незгодно радити свој посао. Нисам уплашен, али није ми свеједно. Имам увјеравања да полиција ради на случају и надам се да неће наићи на зид - рекао је Ковачевић.

И у Универзитетском клиничком центру РС јуче су потврдили да је његово здравствено стање стабилно.

- Стање пацијента В. К. (36) је стабилно и у побољшању, планирано је да поново буде урађен ЦТ главе - навели су у УКЦ РС и додали да он и даље остаје на болничком лијечењу.

Ковачевић је претучен у недјељу увече на кућном прагу у бањалучком насељу Обилићево, када се враћао са радног задатка. Двојица непознатих младића са капуљачама на главама су га претукла металним шипкама на паркингу испред зграде у којој станује, а потом побјегли аутомобилом.

Новинари свих медијских кућа у Српској у понедјељак су окупљањем у бањалучком “паркићу” недалеко од Палате Републике на миран и достојанствен начин пружили подршку колеги и затражили да се што прије открије ко је претукао Ковачевића. Новинарска заједница је показала јединство у осуди бруталног напада на колегу, а у прилог томе свједочи чињеница да су јуче готово сви медији објавили банер са натписом “Стоп насиљу над новинарима у БиХ”. Напад на Ковачевића осудили су званичници из Српске и БиХ.

Цвијановићева осудила насиље

Предсједница Владе РС Жељка Цвијановић рекла је јуче на Палама да очекује од надлежних органа да истраже напад на новинара Владимира Ковачевића, те пронађу и санкционишу починиоце на одговарајући начин.

- Осуђујем било какво насиље, дивљаштво, физичке нападе и као Влада смо то осудили - рекла је Цвијановићева и поновила да је то нечувено и недопустиво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана