Palavrićeva i Ćeman su Izetbegovićeva produžena ruka

Srna
Palavrićeva i Ćeman su Izetbegovićeva produžena ruka

Banjaluka - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je da su bošnjačke sudije Ustavnog suda BiH Seada Palavrić i Mirsad Ćeman produžena ruka predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u tom sudu i da se to vidi po odlukama.

Majkićeva je istakla da je odlukom o neustavnosti 9. januara kao Dana Republike Srpske nastavljena degradacija Ustavnog suda BiH.


"Strašno je da su sudije koje dolaze iz Evrope, a koje bi morale da imaju pravi kriterijum, da znaju da ovakve odluke idu na štetu Republike Srpske i da su protiv Ustava Srpske, glasale kao i Bošnjaci", rekla je Majkićeva za "Večernje novosti".

Ona je navela da se stranci očigledno nisu ni potrudili da od domaćih sudija nauče kako treba, prije svega, dobro raditi posao u korist svih naroda.

Potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić rekao je da su strane sudije zajedno sa bošnjačkim u Ustavnom sudu BiH "odigrale po notama" Bakira Izetbegovića i donijele odluku o neustavnosti 9. januara kao Dana Republike Srpske.

On ističe da je za predstavnike institucija Srpske i predstavnike Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH sada najbitnije da poštuju Deklaraciju Narodne skupštine u kojoj se navodi da Dan Republike neće biti ukinut, čak iako Ustavni sud BiH ovaj praznik proglasi neustavnim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana