ПУ Бањалука: Највећа расвијетљеност кривичних дјела у посљедње четири године

Срна
ПУ Бањалука: Највећа расвијетљеност кривичних дјела у посљедње четири године

Бањалука - Службеници Полицијске управе Бањалука у првих шест мјесеци ове године расвијетили су највише кривичних дјела у посљедње четири године на подручју које оперативно покривају, речено је Срни у овој полицијској управи.

Од почетка године до краја јуна евидентирано је 1.217 кривичних дјела из општег криминалитета, а расвијетљено је 74,1 одсто.

У првом полугодишту прошле године расвијетљеност кривичних дјела износила је 70,35 одсто, у 2015. години 62 одсто, а у 2014 расвијетљеност је била 61,8 одсто.


Из Полицијске управе Бањалука истичу да је најмање тешких крађа евидентирано у првом полугодишту 2017. године, те наводе примјер крађе аутомобила. Од почетка године евидентирано је 12 кривичних дјела која се односе на крађу возила, док је у истом периоду прошле године тај број износио 24.

Резултате у сузбијању криминалитета показале су и редовне полицијске акције, наводе из бањалучке полиције.

Од почетка године проведено је 18 акција које су резултирале откривањем више кривичних дјела и процесуирањем већег броја изршилаца.

На подручју Бањалуке значајне резултате дала је акција "Уплатница" у оквиру које су расвијетљена кривична дјела из области привреде и платног промета. Материјална штета причињена овим дјелима износила је 64.385 КМ.

Када је ријеч о кривичним дјелима против имовине, у акцији "Магистрала" расвијетљено је 25 кривичних дјела, "Тример" је расвијетлио 14, "Катализатор" 18, а "Исток два" 12 кривичних дјела против имовине. Причињена материјална штета овим кривичним дјелима износи око 79.570 КМ .

Полицијски службеници су током спровођења активности на сузбијању трговине дрогом у овој години открили највише кривичних дјела - 29, док их је најмање било 2014. године када је откривено 13.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана