ПДП тражи од МУП-а РС заштиту за Станивуковића

Срна
ПДП тражи од МУП-а РС заштиту за Станивуковића

​Баљалука - ПДП данас је упутио захтјев Министарству унутрашњих послова Републике Српске да се додјели физичка заштита Драшку Станивуковићу, посланику ове странке у Народној скупштини Републике Српске, изјавила је данас Ања Петровић, портпарол ПДП-а.

"Не осјећам страх, него сматрам да је пожељно да будем опрезан и могуће је да у наредним данима нећу бити у БиХ", казао је Станивуковић на ванредној конференцији за новинаре и додао да се због угрожене личне безбједност неколико дана неће појављивати у јавности, те како би МУП-у оставио времена да одговори на сва питања.

Драшко Станивуковић, најавио је данас да ће сљедеће седмице објавити нови видео снимак уколико МУП РС не да одговоре на питања везана за случај саслушања и пријетњи упућених његовом сараднику Ивану Бегићу о чему је на својој Фацебоок страници већ објавио два аудио снимка.

Клуб посланика ПДП у скупшти затражио је данас сједницу Одбора за безбједност Народне скупштине РС.

Служба Народне скупштине Републике Српске обавијестила је предсједника Одбора за безбједност Дарка Бабаља о иступима и захтјеву опозиције да то скупштинско тијело расправља о тврдњама посланика ПДП-а Драшка Станивуковића о наводним пријетњама смрћу његовом сараднику (Ивану Бегићу), саопштено је из парламента.

У саопштењу се наводи да је то урађено јер Бабаљ није присуствовао недавном засједању парламента на коме су сједницу Одбора затражили руководиоци посланичких клубова СДС-а и ПДП-а Миладин Станић и Перица Бундало. 

Сједницу Одбора за безбједност у складу са скупштинским пословником сазива предсједник тог радног тијела, а о термину њеног одржавања јавност ће бити обавијештена чим је Бабаљ закаже, навели су из Народне скупштине. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана