PDP predstavio program obnove Srpske

Srna
PDP predstavio program obnove Srpske

Bijeljina - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović i počasni predsjednik ove partije Mladen Ivanić prisustvovali su večeras sjednici Gradskog odbora PDP-a Bijeljina na kojoj je predstavljen stranački program obnove Republike Srpske koji predviđa zapošljavanje do 10.000 djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca u naredne tri godine.

Borenović je rekao novinarima da ovaj program za ekonomsku, demografsku, moralnu i obnovu vladavine prava obezbjeđuje i političku stabilnost u Srpskoj, kao preduslov za velike investicione zahvate i stvaranje ekonomije 21. vijeka, u čemu Bijeljina ima strateško mjesto.

"PDP je pripremio program reprogramiranja duga Republike Srpske i plan kako da se smanje porezi i doprinosi i oslobodi novac u budžetu, a najzahtjevniji zadatak koji nas čeka je demografska obnova", naveo je Borenović.

On je istakao da su ključne mjere za demografsku obnovu jednokratna naknada od 2.000 KM za svako novorođeno dijete u Republici Srpskoj, za šta je potrebno 19 miliona KM godišnje, isplata materinskog dodatka u visini prosječne plate za majku koja je rodila četvrto dijete, kao i polovina prosječne plate za majku koja je rodila treće dijete, a za sve ove mjere potrebno je izdvajanje pet odsto budžeta Republike.

Borenović je pohvalio rad Gradskog odbora PDP-a Bijeljina i dodao da je PDP u ovom gradu među najjačim strankama, zbog čega na narednim izborima očekuje još bolje rezultate.

Spremnost da na izborima 2018. godine PDP sa koalicionim partnerima obezbijedi promjene u Republici Srpskoj izrazio je i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Bijeljina Slaviša Marković.

On je najavio da će PDP prvi u Srpskoj pokazati da žele da budu drugačiji od ostalih stranaka i da će njihov narodni poslanik Milenko Vićanović na narednoj sjednici Narodne skupštine vratiti poslanički mandat, a zadržati poziciju direktora preduzeća "Komunalac" u Bijeljini, dok će na njegovo mjesto poslanika doći sljedeći sa liste PDP-a, Cvijetin Vilotić.

"U ovako velikoj krizi i sa ovako malom zaposlenošću nije dobro da nijedan funkcioner bilo koje političke partije ima dvije funkcije i mi idemo s tim prvi, uz želju da nas slijede i druge političke partije", rekao je Marković.

Borenović je dodao da ovim potezom PDP pokazuje svoju odgovornu politiku koja predviđa da primanja iz javnih sredstava mogu biti samo po jednom osnovu.

Na pitanje novinara, Borenović je potvrdio da je u Bijeljini održan i sastanak Saveza za promjene, na kojem je pripremana strategija djelovanja do izbora.

"Sada mnogo intenzivnije razgovaramo i uvažavamo jedni druge i naša velika šansa je zajedništvo, povjerenje i iskrenost koju smo izgradili u namjeri da se stanje u Republici Srpskoj promijeni", istakao je lider PDP-a.

Prema njegovim riječima, cilj Saveza za promjene je da veoma brzo izađe sa zajedničkim kandidatima za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH i da svaka stranka najbolje iz svojih programa unese u zajednički program kandidata za ove pozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana