ПДП представио програм обнове Српске

Срна
ПДП представио програм обнове Српске

Бијељина - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић и почасни предсједник ове партије Младен Иванић присуствовали су вечерас сједници Градског одбора ПДП-а Бијељина на којој је представљен страначки програм обнове Републике Српске који предвиђа запошљавање до 10.000 дјеце погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца у наредне три године.

Бореновић је рекао новинарима да овај програм за економску, демографску, моралну и обнову владавине права обезбјеђује и политичку стабилност у Српској, као предуслов за велике инвестиционе захвате и стварање економије 21. вијека, у чему Бијељина има стратешко мјесто.

"ПДП је припремио програм репрограмирања дуга Републике Српске и план како да се смање порези и доприноси и ослободи новац у буџету, а најзахтјевнији задатак који нас чека је демографска обнова", навео је Бореновић.

Он је истакао да су кључне мјере за демографску обнову једнократна накнада од 2.000 КМ за свако новорођено дијете у Републици Српској, за шта је потребно 19 милиона КМ годишње, исплата материнског додатка у висини просјечне плате за мајку која је родила четврто дијете, као и половина просјечне плате за мајку која је родила треће дијете, а за све ове мјере потребно је издвајање пет одсто буџета Републике.

Бореновић је похвалио рад Градског одбора ПДП-а Бијељина и додао да је ПДП у овом граду међу најјачим странкама, због чега на наредним изборима очекује још боље резултате.

Спремност да на изборима 2018. године ПДП са коалиционим партнерима обезбиједи промјене у Републици Српској изразио је и предсједник Градског одбора ПДП-а Бијељина Славиша Марковић.

Он је најавио да ће ПДП први у Српској показати да желе да буду другачији од осталих странака и да ће њихов народни посланик Миленко Вићановић на наредној сједници Народне скупштине вратити посланички мандат, а задржати позицију директора предузећа "Комуналац" у Бијељини, док ће на његово мјесто посланика доћи сљедећи са листе ПДП-а, Цвијетин Вилотић.

"У овако великој кризи и са овако малом запосленошћу није добро да ниједан функционер било које политичке партије има двије функције и ми идемо с тим први, уз жељу да нас слиједе и друге политичке партије", рекао је Марковић.

Бореновић је додао да овим потезом ПДП показује своју одговорну политику која предвиђа да примања из јавних средстава могу бити само по једном основу.

На питање новинара, Бореновић је потврдио да је у Бијељини одржан и састанак Савеза за промјене, на којем је припремана стратегија дјеловања до избора.

"Сада много интензивније разговарамо и уважавамо једни друге и наша велика шанса је заједништво, повјерење и искреност коју смо изградили у намјери да се стање у Републици Српској промијени", истакао је лидер ПДП-а.

Према његовим ријечима, циљ Савеза за промјене је да веома брзо изађе са заједничким кандидатима за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ и да свака странка најбоље из својих програма унесе у заједнички програм кандидата за ове позиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана