ПДП осудио намјеру СДА о промјени имена Републике Српске

Срна
ПДП осудио намјеру СДА о промјени имена Републике Српске

Требиње - Предсједништво ПДП-а осудило је данас намјеру СДА о промјени имена Републике Српске и исказало незадовољство одлуком Народне скупштине Републике Српске да не разријеши дужности потпредсједника парламента Сенада Братића из СДА.

"За ПДП је Дејтонским споразумом дефинисан уставно-правни оквир постојања и опстанка Републике Српске, те ће принципијелно и убудуће дјеловати чувајући интересе Српске и наших грађана у складу са Уставом и Дејтонским споразумом", саопштено је из ове странке након сједнице Предсједништва.

Предсједништво ПДП-а је истакло снажну подршку Саши Борјану, кандидату за градоначелника Требиња на пријевременим изборима 17. фебруара и изразило очекивања да ће грађани препознати његову визију за боље Требиње.

Предсједништво ПДП-а је упознато са извјештајем Канцеларије за демократске институције и људска права ОЕБС-а /ОДИХР/ у којем су "потврђене бројне изборне нерегуларности и исказана потреба за суштинским измјенама изборног закона с циљем постизања поштеног и фер изборног процеса".

Из ове странке је наводе да ће један од праваца дјеловања ПДП-а бити предузимање конкретних активности које за циљ имају професионално, објективно и истинито информисање грађана од стране јавних медија.

На сједници Предсједништва ПДП-а одлучено је да отпочну активности за припрему редовног Сабора партије, током којег ће бити обиљежено 20 година постојања ПДП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана