PDP: Snimak potvrđuje da je čubrilović pozvao policiju

Srna
PDP: Snimak potvrđuje da je čubrilović pozvao policiju

Banjaluka - Partija demokratskog progresa /PDP/ objavila je danas snimak iz Narodne skupštine Republike Srpske za koji ističe da potvrđuje da su policajci u ovu instituciju 13. septembra pozvani prema nalogu predsjednika parlamenta Srpske Nedeljka Čubrilovića.

Ova partija navodi da snimak, u kojem šef policije kaže da su policajci u zgradu pozvani prema nalogu predsjednika Narodne skupštine, demantuje Čubrilovića koji je u odgovoru šefovima klubova poslanika SDS-SRS, PDP i NDP naveo da nije naredio ulazak policije u parlament.

PDP smatra da je to u svakoj demokratskoj zemlji dovoljan razlog da predsjednik parlamenta odmah podnese ostavku.

Uz saopštenje PDP-a naznačen je i link na kojem je moguće preuzeti snimak - https://we.tl/FqQoai9oba​. ​.

U odgovoru Čubrilovića 3. oktobra navodi se da on nije naredio ulazak policije u parlament kada je, zbog onemogućavanja normalnog rada skupštine, prema Poslovniku, izrečena mjera da iz sale budu udaljeni poslanici koji fizički ometaju rad.

Čubrilović je naveo da se posebne mjere obezbjeđenja, obim i način vršenja poslova posebnog obezbjeđenja objekata i ličnosti vrše u skladu sa zakonom, bezbjednosnom procjenom i pravilima službe, te da za informacije o ovim mjerama i aktivnostima treba da se obrate Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana