Ovo je upozorenje koje je OSA poslala svim policijskim agencijama u BiH o mogućem napadu

Glas Srpske
Ovo je upozorenje koje je OSA poslala svim policijskim agencijama u BiH o mogućem napadu

Sarajevo - Obavještajno-sigurnosna agencija BiH je još u petak upozorila policijske agencije u Bosni i Hercegovni na mogući teroristički akt.

“Obavještavamo Vas da smo od partnerske službe dobili informaciju da zbog nedavnih hapšenja osoba porijeklom iz BiH koji su planirali izvođenje terorističkih napada u Australiji, iz osvete može doći do izvođenja terorističkih napada negdje na području BiH. S tim u vezi, molimo Vas da podignete stepen opreza u narednom periodu, a posebno kada su u pitanju međunarodna predstavništva, vjerski objekti, javna okupljališta te vojni i policijski objekti. Napominjemo da u ovom trenutku ne raspolažemo informacijama koje bi ukazivale na konkretne napade”, sadržaj je obavještenja OSA-e, prenosi klix.ba.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić još je sinoć izjavio da je dokument poslan svim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.

Kako je Mektić naveo, dojave o terorističkom napadu u Bosni i Hercegovini stizale od državljana Bosne i Hercegovine koji žive u Australiji.

Istaknuo je i kako su se u tim dojavama spominjali napadi na institucije vlasti, te policijske stanice.

Podsjetimo, Nerdin Ibrić je sinoć izvršio teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku i tom prilikom ubio policajca Dragana Đurića, a ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića. Tokom razmjene vatre, Ibrić je takođe ubijen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana