Otvorena nova zgrada ambasade BiH u Zagrebu

Srna
Otvorena nova zgrada ambasade BiH u Zagrebu

Sarajevo - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i šef hrvatske diplomatije Marija Pejčinović Burić otvorili su danas novu zgradu Ambasade BiH u Zagrebu.

Crnadak je poručio na svečanosti da su evropske integracije BiH i regionalna saradnja dva ključna prioriteta spoljne politike BiH, kao i da je zadovoljan zbog podrške Hrvatske BiH na putu evrointegracija.


On očekuje da će se sva otvorena pitanja između BiH i Hrvatske rješavati u prijateljskoj atmosferi i međusobnim dogovorom, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Crnadak je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su ove godine otvorene nove zgrada ambasada BiH u Zagrebu i Beogradu, dodajući da očekuje da će BiH imati vlastite objekte u Ljubljani, Podgorici i Skoplju.

Burićeva je rekla da su odnosi BiH i Hrvatske prijateljski i da je otvaranje nove zgrade Ambasade potvrda dobrih odnosa i prilika za izgradnju još boljih privrednih i političkih odnosa dvije zemlje.

Ona je istakla da je BiH važna Hrvatskoj u spoljnopolitičkom smislu, te da će Zagreb nastaviti da pruža podršku BiH na putu ka ravnopravnom članstvu u EU.

Ceremoniji otvaranja nove zgrade Ambasade BiH u Zagrebu prisustvovali su visoki funkcioneri iz Hrvatske i BiH, te ambasadori i drugi predstavnici diplomatskog kora.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana