Отворена гласачка мјеста у Србији, Русији, Белгији, Холандији и Француској

Срна
Отворена гласачка мјеста у Србији, Русији, Белгији, Холандији и Француској

Бањалука - Отварање гласачких мјеста у Србији протекло је без проблема, а на гласачком мјесту број један у Представништву Републике Српске у Београду први гласачи су се појавили већ и прије 7.00 часова.

Гласачка мјеста биће отворена до 19.00 часова, а довољно је доћи на гласање и показати важећи докумет, личну карту, пасош или возачку дозволу издату у Републици Српској.

Он је додао да се већ пет људи изјаснило, али да највећу гужву очекује око 13.00 часова, јер до тада траје традиционални московски маратон због чега је центар града, у коме се налази Представништво Српске, затворено за саобраћај.

Шеф Представништва Републике Српске у Русији Душко Перовић рекао је да је мјесто за изјашњавање о референдуму о Дану Републике у Представништву отворено јутрос тачно у 8.00 часова по московском времену и биће отворено до вечерас до 20.00 часова.

Перовић је истакао да, према његовим информација, око стотину грађана има право да се изјасни на данашњем референдуму о Дану Републике.

Изјашњавање о Дану Републике организовано је и у Србији, Аустрији, Њемачкој, Белгији, Холандији и Швајцарској.

У Републици Српској данас се одржава референдум на којем ће 1.219.399 грађана Српске са правом гласа имати прилику да одговори на питање "Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике Српске?".

Отворена гласачка мјеста у Белгији, Холандији и Француској

Шеф Представништва Републике Српске у Бриселу Марио Ђурагић потврдио је да су јутрос на вријеме отворена гласачка мјеста за изјашњавање грађана на референдуму о Дану Републике у четири града - Бриселу, Антверпену, Ротердаму и Паризу.
Ђурагић је додао да ће се провјера лица која се могу изјашњавати вршити на основу јединственог матичног броја.

"О спровођењу референдума грађане смо информисали посредством цркве, медија и на нашем сајту", рекао је Ђурагић.

Он је закључио да Представништво у Бриселу референдум спроводи у складу са инструкцијама Републичке комисије за спровођење референдума.

Ђурагић није могао прецизирати колики је број грађана који се могу изјаснити на овим гласачким мјестима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана