Отказани састанак Лепира и Американаца обавијен велом тајне

ATV
Отказани састанак Лепира и Американаца обавијен велом тајне

Бањалука - За понедјељак најављени састанак америчке делегације са главним бањалучким тужиоцем, Желимиром Лепиром није одржан. Отказан је на захтјев америчке амбасаде, а да ли ће и када састанка бити, још се не зна. Из тужилаштва кратко поручују да су Американци отказали због других обавеза, а исто објашњење стиже и из америчке амбасаде.

Међутим, нико не саопштава на чији захтјев је заказан састанак и не објашњава зашто се представници америчке администрације интерсују за рад тужилаштва и за који конкретан случај. На питање упућено америчкој амбасади у БИХ зашто је дошло до отказивања састанка и шта је требало да буде тема састанка у тужилаштву, из америчке амбасаде стигао је одговор: “Усљед промјена у распореду, Амбасада САД морала је одгодити неке од претходно заказаних састанака.”  

Није познато о чему је на састанку са Лепиром требало да буде ријечи. Душко Томић, члан адвокатског тима Давора Драгичевића, раније је изјавио да је тим позван да присуствује састанку, али да ни он нити било ко од других чланова неће ићи. Томић је тада рекао да сматра да долазак америчке администрације има везе са улогом ФБИ-а, који је, на захтјев МУП-а Српске, био укључен у истрагу на њеном почетку.

“То је нека виша политика и ми смо донијели став да нећемо присуствовати овом састанку, иако смо били позвани. Ми са тужиоцем имамо заказан састанак у сриједу,” рекао је Томић. 

За то вријеме са бањалучког Трга Крајине, гдје већ шест мјесеци трају протести групе “Правда за Давида” и Давидовог оца, Давора Драгичевића, и даље стижу забрињавајуће поруке, од оних да 7. октобра избора неће бити, до оних да ће блокирати цијелу Српску.

“Да блокирамо читаву државу, нема струје, нема воде, нема ништа, па преживјећемо. Па до кад више,” рекао је Давор Драгичевић.

И у коментарима на објаве у фејсбук групи Правда за Давида нема чега нема - од пријетњи оружјем, до отворених позива на револуцију. Адресе одакле такви коментари углавном стижу су Федерација БиХ и иностранство. 

“Сутра долазим у БЛ са два минобацача, има да дигнем цијели МУП у зрак!”
“То мора одлучити Давор, када је дан Д. Тај дан се иде до краја, или се рјешава случај, или се скидају сви главни играчи вољом или без воље. Тај дан се распореде организатори по цијелом свијету и сви исти дан дођу, па нек полицијиа стане на другу страну ако смије,” само су неке од пријетњи на фејсбуку.

Прошле седмице је Давор Драгичевић интитуцијама дао рок до 25. септембра да расвијетле случај страдања његовог сина Давида. У супротном ће, каже, у лов “голим рукама.”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана