Отац нестале дјевојчице: Наше кћерке су отете

AA
Отац нестале дјевојчице: Наше кћерке су отете

Сарајево - Сабина Селимовић, шеснаестогодишња дјевојчица која је 10. априла нестала у главном граду Аустрије, Бечу, након чега су се појавили наводи да је са Самром Кешиновић отишла на сиријско ратиште, није била повезана са радикалним групама и није својевољно напустила породицу и пријатеље.

Рекао је то у разговору са новинаром aгенција Анадолија (АА) њен отац Сабит Селимовић.

Посљедњих дана у јавности у Аустрији, Босни и Херцеговини, али и у цијелој Европи, појавиле су се вијести о нестанку двије дјевојчице рођене у Аустрији, поријеклом из БиХ, Сабини Селимовић (15) и Самри Кешиновић (16), у којима се тврди да су дјевојчице, наводно, врбовале одређене радикалне организације те да су отпутовале на сиријско ратиште.

У разговору са новинаром АА, отац једне од несталих дјевојчица Сабине, Сабит Селимовић, казао је како "већина онога о чему медији извјештавају није истина", додавши како он и његова породица још увијек не знају ништа о томе гдје се њихова кћерка налази.

"Све сам касно сазнао, тешко ми је"

"Немамо никаквих информација о томе гдје се Сабина налази и како је уопште нестала. Од 10. априла, када су нестале, немамо никаквих информација о њима. Био сам на послу када се све то десило, и тек када сам дошао кући, сазнао сам о свему. Не знам шта да вам кажем, тешко ми је", казао је отац нестале дјевојчице.

Сабина и Самра су са родитељима живјеле у Бечу. У четвртак, 10. априла, нестале су и од тада им се губи траг.

Отац нестале Сабине истиче да је једина информацију коју имају то да је њихова кћерка са аеродрома у Бечу авионом отпутовала у правцу Турске.

"Када сам сазнао да је нестала, одмах сам провјерио на аеродрому у Бечу и сазнао да су особе са њиховим именима отишле у правцу Турске. Колико знам и турске власти су обавијештене о свему и надам се да траже нашу дјецу. Очекујемо да нам Турска помогне и да се поново састанемо са нашим кћеркама", рекао је Селимовић.

Наглашава како је додатно узнемирен написима у медијима , који пишу како је његова кћерка отишла у рат у Сирију и како је врбована од неких радикалних група. Но, отац Сабит Селимовић одбацује такву могућност.

"Сваки дан видим како новине пишу свашта о овоме. Лаж је да је оставила неку поруку нама, породици, да су отишле у Сирију, да се боре за ислам. Чиста лаж је и то да је оставила поруку да је отишла да се бори да оде у џеннет, све су то лажи. Многе новине су писале да се удала, а то није истина. И оне слике што се објављују да је покривена, и то су све лажи. То нам само додатно наноси бол", казао је Селимовић.

Напомиње да је разочаран недостатком помоћи амбасаде БиХ у Бечу, иако је, како каже, држављанин БиХ.

"Свима сам се обраћао овдје, и полицији и бх. амбасади, али у амбасади ми нису помогли и нису реаговали. То је тако жалосно у свему овоме", рекао је.

Селимовић је у разговору за АА негирао и спекулације о томе да је његова кћерка Сабина била повезана са "радикалним вехабијским групана у Аустрији".

Сабија је била узорна ученица гимназије

"Није повезана са таквим групама и није врбована од таквих група. Појавиле су се информације да је то тако, али ја о томе никоме нисам изјављивао ништа и то су лажи. Ишла је у џамију на вјерску наставу пола сата суботом или недјељом, као и све друге њене другарице. Ишла је на наставу код вјероучитеља који су повезани са Исламском заједницом, а не неким есктремним групама", испричао је Селимовић, додавши како је убијеђен да "неко стоји иза свега овога".

"Како дијете са 15 година да такво нешто уради?! Само, неко стоји иза тога, али ја не знам ко. Како она тако млада да сама одлучи да иде у рат, ми старији то не би могли урадити, дијете од 15 година то не може урадити. Моја кћерка је била узорна ученица која је ишла у гимназију. Неко је сигурно умијешан у њену отмицу", рекао је.

У међувремену, аустријска и турска полиција трагају за Сабином Селимовић и Самром Кешиновић, посебно након навода да се дјевојчице можда налазе у Турској. Прије неколико дана и Интерпол је почео потрагу за двјема тинејџеркама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана