Отац исиловца: Није више мој син, заслужио је смртну казну

avaz.ba
Отац исиловца: Није више мој син, заслужио је смртну казну

Ибро Ћуфуровић, младић из Велике Кладуше, који је прије пет година отишао на ратиште у Сирију и борио се на страни Исламске државе (ИСИЛ), ускоро ће бити враћен у Босну и Херцеговину, као заробљеник.

 У БиХ га очекују оптужница и суђење.  

Тотално расуло

У Сирију је отишао тек што је постао пунољетан. Ову информацију из медија је сазнао и његов отац Шефик Ћуфуровић, који, како каже, неће да чује за свог најмлађег сина Ибру. У разговору за “Дневни аваз” каже да је његова породица доживјела “тотално расуло” 2015. године. Истиче и да је одлазак његовог најмлађег сина у Сирију помогао да се породица распадне.

Његова супруга Зекија, Ибрина мајка, живи три километра од Шефика. У свађи су због имовине, али и због сина исиловца. Присјећа се како је Ибро кренуо странпутицом.

- Почео је мене нападати. Ја сам му отац, ја сам га хранио, пружио колико сам могао. Само сам за своју дјецу живио. Но, он се окренуо против мене, нападао је хоџе. Хтио је насилу да нешто промијени. Нападао је све редом. Ја сам видио да нешто није уреду с њим – каже Ћуфуровић.

Кад га неколико дана није било код куће, мајка му је открила да је Ибро отишао у Сирију.

- Да је отишао да ради, да заради новац, да помогне породици, па хајде. Он је отишао да убија невине људе. И сада, кад се врати, нека тражи свог Билала Боснића, он има и жене и куће, нека му он да све што му треба – љутито каже Ћуфуровић.

Сину поручује да је с њим завршио за сва времена.

- Што се мене тиче, заслужио је смртну казну. Он више није мој син и мени не треба. Могу само отићи ако ме Тужилаштво позове да будем свједок против њега, испричаћу им све што сам вама открио – каже на крају Ћуфуровић.

Шефик Ћуфуровић свједочио је на суђењу Билалу Боснићу, неформалном вођи вехабија у БиХ.

- Боснић је врбовао и мог Ибру и десетине других младића. Наплатио је добро њихов одлазак у Сирију. А колико је само породица упропастио, нека му Бог плати – додаје Шефик Ћуфуровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана