Осумњичени у предмету Павловић и други пребачени у притворску јединицу у Бијељини

Срна
Осумњичени у предмету Павловић и други пребачени у притворску јединицу у Бијељини

Бијељина - Слободан Павловић, Петар Лазић, Љиљана Гарић и Благо Благојевић, осумњичени да су починили кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења и прање новца, а у вези са пословањем Павловић банке, пребачени су у притворску јединицу у Бијељини, након што им је Суд БиХ одредио једномјесечни притвор, потврдио је Срни адвокат одбране Миодраг Стојановић.

"Синоћ у 22.30 они су пребачени у притворску јединицу у Бијељини. Јутрос сам био код њих, до капије, да однесем личне ствари и лијекове", рекао је Стојановић и додао да је данас био у својој канцеларији и са породицама осумњичених.


Он је најавио да ће сутра, у складу са правилником притворске јединице, посјетити Павловића, Лазића, Гарићеву и Благојевића.

"Надам се да ће, уз одобрење суда, у уторак, 16. фебруара, моћи да их посјете и породице", рекао је Стојановић.

Суд БиХ одредио је синоћ једномјесечни притвор осумњиченима у предмету "Павловић и други".

Притвор је одређен на захтјев Тужилаштва БиХ, а адвокат Стојановић је најавио да ће одбрана, када добије рјешење, уложити жалбу.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /SIPA/ 11. фебруара су, према налогу Тужилаштва БиХ, ухапсили власника Павловић банке Слободана Павловића, те још три службеника ове банке због сумње да су починили кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења и прање новца, а у вези са пословањем Павловић банке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана