Османовић: Спремност да обје странке учествују у новом Савјету министара

Срна
Османовић: Спремност да обје странке учествују у новом Савјету министара

Сарајево - Замјеник предсједника СДА Адил Османовић изјавио је да је на састанку делегација ове странке и СНСД-а данас у Сарајеву исказана спремност да обје странке заједно учествују у раду новог савјета министара.

“Отворили смо одређена питања о којима се слажемо, као што је пут БиХ ка ЕУ”, рекао је Османовић новинарима након састанка.

Према његовим ријечима, разговарано је и о сарадњи на побољшању односа између сусједних земаља.

Он је најавио да ће на новом састанку СДА и СНСД-а почетком фебруара бити детаљније разговарано о именовању предсједавајућег Савјета министара у Предсједништву БиХ, као и расподјели министарстава на нивоу БиХ.

Османовић је прецизирао да на данашњем састанку, који је први између ове двије странке након општих избора, није разговарано о расподјели ресора, али да је постигнута сагласност да именовање новог савјета министара треба убрзати и да су ове двије политичке странке спремне да иду у том правцу.

“Отворили смо многа питања, има значајан број питања о којима се слажемо, али и оних питања о којима немамо сагласност, као што је питање Акционог плана за чланство у НАТО /МАП/, али смо то оставили за фебруар”, рекао је Османовић.

Он је нагласио да постоји спремност да се “спусти лопта” и да се крајње озбиљно приступи имплементацију изборних резултата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана