Osam prijava za revizore

S. Š.
Osam prijava za revizore

Banjaluka - Konkurs za izbor glavnog revizora RS i njegovog zamjenika, koji je raspisala Narodna skupština RS, zatvoren je u petak, a komisija zadužena za sprovođenje procedure izbora sastaće se do kraja godine da bi otvorila pristigle prijave.

Predsjednica Komisije za izbor glavnog revizora i njegovog zamjenika Željka Stojičić kazala je da će sačekati da pristignu i eventualne prijave poslate poštom i da će uskoro zakazati sjednicu. U Narodnoj skupštini RS u petak su rekli da je za sada na konkurs stiglo osam koverata i da je moguće da se radi o više prijava istih ljudi, jer je jedna osoba mogla da se prijavi za obje pozicije.

Duško Šnjegota i Darko Pejić razriješeni su dužnosti glavnog revizora i zamjenika glavnog revizora nakon što su podnijeli ostavke Narodnoj skupštini RS. To su učinili zbog kritika na njihov račun nakon što je Glavna služba za reviziju utvrdila da je deficit budžeta RS višestruko veći nego što je navela Vlada. Podatke revizora demantovali su u Vladi, ali i predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda u BiH.

Narodna skupština je 22. oktobra za vršioca dužnosti glavnog revizora imenovala Jovu Radukića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana