Осам кандидата за предсједника СДП-а

nezavisne.com
Осам кандидата за предсједника СДП-а

Сарајево - Кадровска комисија Социјалдемократске партије БиХ потврдила је у петак имена осам кандидата за новог предсједника ове партије.

Алија Бехмен, предсједник Кадровске комисије СДП БиХ, рекао је да је осам имена верификовано, те да се чека долазак и деветог кандидата Богића Богићевића да се врати из Љубљане и потпише изјаву. Додао је да је био 31 пријављени кандидат, али да су њих 22 одустала.

Кандидати за предсједника СДП БиХ, којег ће Конгрес бирати 6. децембра ове године, су: Нермин Никшић, Махмут Алагић, Хамдија Липовача, Светозар Пударић, Зукан Хелез, Селим Бешлагић, Бесима Борић и Ферхат Мустафић, а чека се потпис Богића Богићевића, који има 36 номинација.

"Вјерујем како ће Богићевић у сриједу потписати изјаву. Ми смо њему неколико пута нудили функције, чак смо му нудили и мјесто градоначелника Сарајева, али он због свог ровитог здравља није пристајао на функције", рекао је Бехмен, који истиче да је Кадровска комисија у петак утврдила критерије за избор за чланове Главног одбора и критерије за делегате Конгреса.

Објаснио је да је бирање чланова Главног одбора у овој партији специфичан посао јер мора у свом саставу имати 20 посто Срба, 20 посто Хрвата, 20 посто Бошњака и исто толико осталих, док жена мора бити 40 посто.

Најавио је новине у овој странци те поручио како ће се она још више демократизирати у наредном периоду. Сједница Предсједништва странке биће одржана у четвртак, а на њој ће бити дефинирано све у вези с избором предсједника, док Главни одбор странке, који би требало да потврди кандидате, засједа у петак.

Бехмен је у петак новинарима саопштио да се повлачи с руководеће позиције у странци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана