Оптужени Стојчиновић и Јеличић: Бањалука оштећена за милионе

nezavisne.com
Оптужени Стојчиновић и Јеличић: Бањалука оштећена за милионе

Бањалука - Републичко јавно тужилаштво подигло је данас оптужницу против Мирка Стојчиновића, некадашњег замјеника правобраниоца РС са сједиштем у Бањалуци, и помоћника правобраниоца Борислава Јеличића, а која их терети за злоупотребу службеног положаја или овлаштења.

Против њих је оптужницу подигло Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала. Оптужница Стојчиновића терети да је предузећима "Наш дом" и "Грађа" омогућио да на себе укњиже некретнине, чиме је град Бањалука оштећен за више од 7,5 милиона КМ.

Стојчиновић је оптужен и да се заједно са Јеличићем у предмету "Пољопривредна школа" одрекао тужбе и закључио судско поравнање, не обавјештавајући о томе град Бањалуку, што значи да за такав потез није имао сагласност градских власти.

Јеличић је, подсјетимо, ухапшен 26. јула, током давања исказа након што је МУП из Правобранилаштва изузео предмет "Пољопривредна школа", док је Стојчиновић ухапшен почетком тог мјесеца због сумње да је у више наврата пропустио да поднесе тужбе или обавијести градске власти о исходу судских спорова, због чега је град Бањалука изгубио милионе.

Градска управа Бањалука је прије неколико година покренула спор због прометовања земљишта које је било у власништву града, а за које је Пољопривредна школа имала право коришћења.

Земљиште је продато компанији "Бинго", коју је град тужио, као и Пољопривредну школу.

"Бинго" је узвратио контратужбом и захтијевао од града одштету од 20 милиона КМ, а како га терете, Стојчиновић је, без знања града, прихватио одлуку о поравнању.

Јеличић је у то вријеме радио на овом предмету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана