Optuženi Marko Ostojić psihički nestabilan za suđenje

Nebojša Tomašević
Optuženi Marko Ostojić psihički nestabilan za suđenje

Banjaluka - Marko Ostojić (31) iz Čelinca, optužen za napad na službeno lice upotrebom oružja, zbog psihičkih problema je nesposoban da prati suđenje, pa je proces koji se protiv njega vodi u banjalučkom Okružnom sudu odgođen na šest mjeseci.

Vještak specijalista psihijatrije Nera Zivlak-Radulović kazala je da Ostojićevo zdravstveno stanje zahtijeva dalje liječenje.

- Njegovo trenutno psihičko stanje je nestabilno i potrebno je sprovesti intenzivan psihofarmatski tretman. On je procesno nesposoban da prati suđenje - kazala je Zivlak-Radulović.

Nakon toga sudija Pane Gavrić odgodio je sudski proces protiv Ostojića.

Prema optužnici koju zastupa Republičko tužilaštvo, Ostojić je 22. januara prošle godine u napao dva policajca u Vidovdanskoj ulici u Čelincu ispred kafića "Monca". Navodi se da je tog dana oko 22.45 časova prišao službenom policijskom automobilu u kome su bili Dalibor Kostrešević i Damir Srdić, te udario šakom u vjetrobransko staklo. Kada su ga oni, kroz otvoren prozor, upitali zašto to radi, Ostojić je pitao: "Da li me se sjećaš"", a zatim izvukao pištolj "CZ M57" i njime zaprijetio policajcima. Tada im je rekao "Sada ćete se sjetiti šta je bilo" i usmjerio oružje ka njima. Srdić mu je kazao da spusti oružje i počeo da ga ubjeđuje da preda pištolj, dok ga je Kostrešević uhvatio za ruku i pokušao da mu otme oružje. Došlo je do naguravanja i otimanja za pištolj i tom prilikom je Kostrešević zadobio lakšu povredu ruke, a Ostojić je pao na asfalt zajedno s oružjem. Nakon toga su se policajci Kostrešević i Srdić udaljili od njega i obavijestili svog šefa smjene koji je poslao Jedinicu za podršku koja je uhapsila napadača. Ostojić je poznat po činjenju krivičnih djela i osuđivan je više puta na novčane kazne zbog nanošenja tjelesne povrede. Iza sebe ima i presudu za prikrivanje, za šta mu je izrečena uslovna kazna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana