Општински одбор ДНС-а Фоча и Сололац подржли Чубриловића

Срна
Општински одбор ДНС-а Фоча и Сололац подржли Чубриловића

Фоча - Комплетан Општински одбор ДНС-а Фоча иступио је из ове странке и донио одлуку да се прикључи новој политичкој опцији чије оснивање је најавио Независни клуб посланика у Народној скупштини Републике Српске на челу са Недељком Чубриловићем.

Вечерашњем састанку Општинског одбора у проширеном саставу, заједно са представницима Актива жена и Организације младих, присуствовало је више од 100 досадашњих чланова ДНС-а, који су једногласно подржали Независни клуб посланика.

Сада већ бивши предсједник фочанског ДНС-а и Регионалног одбора ове странке за Херцеговину Споменко Стојановић, један од посланика који су формирали Независни клуб, истакао је да су састанку присуствовали и замјеник начелника општине Фоча Зоран Елез, као и сва четири одборника ове странке у фочанском парламенту, који су, такође, иступили из ДНС-а и подржали оснивање нове политичке опције.

За оснивање нове странке у Фочи је прикупљено 200 потписа досадашњих чланова ДНС-а.

Чланови соколачког ДНС-а подржали Чубриловића и иступили из странке

Сви чланови Општинског одбора ДНС-а Соколац једногласно су иступили из ове странке и подржали новоформирани Независни клуб посланика у Народној скупштини Републике Српске на челу са Недељком Чубриловићем.
Предсједник овог одбора Љубомир Ерић рекао је Срни да је одлука донесена на данашњој проширеној сједници Општинског одбора ДНС-а Соколац на којој су, осим чланова одбора, присуствовали и представници Омладинске организације и Актива жена соколачког ДНС-а.

Он је навео да су се чланови ДНС-а Соколац на овај корак одлучили због некоректног односа Регионалног одбора и врха ДНС-а.

Ерић је најавио да ће у наредном периоду сви досадашњи чланови Општинског одбора ДНС-а Соколац приступити новоформираној политичкој опцији на челу са Недељком Чубриловићем, у којој ће дјеловати досадашњи Општински одбор ДНС-а.

Општински одбор ДНС-а Соколац је 22. новембра једногласно дао пуну подшку Недељку Чубриловићу, који је поново изабран за предсједника Народне скупштине Републике Српске.

Општински одбор ДНС-а основан је на Сокоцу 2008. године са свега 10 чланова.

До данас је ДНС на Сокоцу бројао више стотина чланова, а посебно велики раст забиљежен је у 2016. години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана