Опроштај суграђана од Гаврила Бобара

Срна
Опроштај суграђана од Гаврила Бобара

Бијељина - Комеморативна сједница поводом смрти власника Компаније "Бобар" Гаврила Бобара одржана је данас у Центру за културу у Бијељини.

Комеморативном скупу, осим родбине, присуствовала је премијер Републике Српске Жељка Цвијановић, те велики број пријатеља, сарадника и суграђана.

"Отишао си онако како си долазио, брзо и изненада, а недостајао си и када си био ту", написао је предсједник Републике Српске Милорада Додика у књигу жалости поводом смрти народног посланика и угледног привредника из Бијељине.

Опраштајући се у име партијских колега из СНСД-а, предсједник градског одбора странке Мирослав Миловановић рекао је да је Бобар био човјек који је људе, а нарочито политичаре, учио животу и дјеловању са поруком да треба бити усправан и када је тешко.

"Морамо да слушамо народ, људи нису маса и сваки човјек заслужује свој тренутак времена и лијепу ријеч и свакодневно бављење политиком има само један задатак, да сви грађани живе боље", цитирао је Миловановић Бобара.

У име "Бобар групације", са више од хиљаду запослених, од Бобара се опростио његов дугогодишњи пријатељ и сарадник Зоран Милошевић, који је поручио да човјек који је оставио толико добрих дјела иза себе не умире, него наставља да живи у срцима и дјелима његове породице, пријатеља и сарадника.

Милошевић је рекао да је Бобар био успјешан привредник, добротвор и хуманиста и да је био срећан само ако су људи око њега били срећни. "Желио је да све оно добро што је видио у свијету примијени у свом завичају, да свима буде боље", истакао је Милошевић.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је на комеморативној сједници да је Бобарова прерана смрт губитак за његов завичај и ширу друштвену заједницу чијем је напретку много допринио визијом развоја и преданим радом на њеном остварењу.

Свештеник Лазар Кршић је у обраћању на комеморацији подсјетио на неуморно задужбинарство Бобара, опраштајући се од њега ријечима Његоша – Благо оном ко довијека живи, имао се рашта и родити!

Сахрана Гаврила Бобара биће обављена данас у Бијељини.

Гаврило Бобар преминуо је 30. септембра. Иза себе је оставио супругу и двоје дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана