Опредијељени за одлучну борбу против тероризма

Срна
Опредијељени за одлучну борбу против тероризма

Сарајево - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак истакао је у разговору са француским амбасадором у БиХ Клер Бодони опредијељеност БиХ да снажно и одлучно настави борбу против тероризма у оквиру глобалне коалиције.

Црнадак је подсјетио да је послије терористичког напада у Рајловцу, који се догодио након напада у Паризу, питање борбе против тероризма у БиХ још више добило на значају.


Он је и овај пут најоштрије осудио терористички напад у Паризу у којем је погинуло више од 130 лица и изразио саучешће, солидарност и подршку француском народу.

Током сусрета разговарано је о актуелној политичкој ситуацији у БиХ са акцентом на одлуку Уставног суда БиХ о Закону о празницима Републике Српске и сутрашњи састанак Савјета за имплементацију мира /PIC/ у БиХ.

Из Министарства иностраних послова БиХ наводе да је било ријечи и о путу БиХ ка ЕУ, подршци Француске на том путу и другим актуелним темама.

Црнадак је у одвојеним посјетама примио и амбасадоре Кине у БиХ Чен Бо и Ирака за БиХ са сједиштем у Београду Фалаха Абдулхасана Абдусадаха.

Црнадак је у наступну посјету примио амбасадора Кине Чен Бо, којој је пожелио добродошлицу у БиХ и изразио наду да ће се пријатељство и сарадња двије земље наставити унапређивати.

Он је нагласио да је циљ БиХ јачање економске сарадње са Кином, односно лакши пласман производа из БиХ на велико кинеско тржиште и повећање кинеске инвестиције у БиХ.

Током опроштајне посјете амбасадора Ирака, Црнадак је захвалио Абдулхасану Абдусадахаму за допринос на јачању сарадње и веза између БиХ и Ирака и пожелио успјех у будућем раду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана