Opoziv Škrbića zadatak za Ivanića

Svjetlana Šurlan
Opoziv Škrbića zadatak za Ivanića

Banjaluka - Stranke koje su na izborima nastupale u okviru Saveza za promjene traže od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da povuče ambasadora BiH u Srbiji Ranka Škrbića, potvrđeno je "Glasu Srpske" u SDS-u.

U ovim strankama smatraju da Škrbić nije adekvatan da predstavlja zemlju, pogotovo što je, kako su kazali, učestvovao u brojnim sumnjivim poslovima u zdravstvu RS. Škrbić je prije odlaska u diplomatiju bio dugogodišnji ministar zdravlja i socijalne zaštite RS. Na poziciju ambasadora BiH u Beogradu imenovan je u maju 2013. godine.

Funkcioner SDS-a Miladin Stanić rekao je da ta stranka i njihovi koalicioni partneri PDP, NDP i SRS RS ne žele da Škrbić ostane na mjestu ambasadora.

- Škrbić mora da bude opozvan i da se vrati u Banjaluku kako bi odgovarao za sve što je rađeno u Fondu zdravstvenog osiguranja RS. Nakon njegovog povratka nastavićemo da analiziramo sve one koji su samo na trošku budžeta BiH, a nemaju nikakvog uticaja na odnose sa zemljama u kojima se nalaze. Logično je da pozovemo na njihovo povlačenje - rekao je Stanić i dodao da u diplomatiji treba da budu ljudi koji imaju diplomatsko iskustvo ili privrednici. ...

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju u "Glasu Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana