Opozicija nastavila sa blokadom skupštine

Srna foto: V. Tripić
Opozicija nastavila sa blokadom skupštine

Banjaluka - Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske i danas su nastavli sa blokadom rada najviše zakonodavne institucije, jer nije postignut dogovor na sjednici skupštinskog Kolegijuma o razmatranju revizorskih izvještaja.

Oni su, kao i sinoć, ponovo stali iza stola za kojim sjedi skupštinsko rukvodstvo i time onemogućili održavanje sjednice.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je zbog onemogućavanja normalnog rada skupštine, prema Poslovniku o radu, izrekao mjeru da iz sale budu udaljeni poslanici koji fizički ometaju rad.

"Oni koji žele normalno da rade, biće obavješteni o nastavku sjednice", dodao je Čubrilović.

Prethodno je održan Kolegijum Narodne skupštin Republike Srpske na kome su predstavnici opozicije ultimativno tražili da revizorski izvještaji budu razmatrani u nastavku 21. redovne sjednice parlamenta.

Kao kompromisno rješenje ponuđeno im je da naredna sjednica bude održana za 15 dana, kada bi bile razmatrane tačke koje opozicija traži, što oni odbijaju.

Opozicija je zatražila i da ministri u Vladi Republike Srpske dostave odgovore na sva poslanička pitanja za koja je prošao rok predviđen Poslovnikom o radu prije utvrđivanja dnevnog reda ove sjednice Narodne skupštine.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana