Opozicija hoće raspravu o javnim preduzećima

Srna
Opozicija hoće raspravu o javnim preduzećima

Banjaluka - Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS uputili su u petak Vladi novu interpelaciju kojom traže da u parlamentu bude razmatrana politika upravljanja javnim preduzećima uz ocjenu da je u njima nagomilano mnogo problema.

To je treća interpelacija za kojom je posegla opozicija, a poslanik NDP-a Dragan Čavić je rekao da su javna preduzeća u posljednje dvije godine imala enormno povećanje broja zaposlenih, gubitaka i neizmirenih obaveza.

- Ako bude nastavljeno nepoštivanje Poslovnika o radu Narodne skupštine i Ustava, NDP će u dogovoru sa koalicionim partnerima koristiti sve oblike vanparlamentarne borbe - kazao je Čavić.

Poslanik SDS-a Nade Planinčević je ocijenio da Vlada ne pokazuje dobru volju da prekine sa pljačkom javnih preduzeća, a šef Kluba poslanika PDP-a Miroslav Brčkalo je istakao da će opozicija koristiti ustavne i poslovničke mogućnosti da razgovaraju o životnim temama.

Opozicija je već predala dvije interpelacije koje se tiču ekonomskog i stanja u penzijskom sistemu, ali su iz vladajuće koalicije najavili da neće prihvatiti skupštinsku raspravu o tome. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana