Опозиција хоће расправу о јавним предузећима

Срна
Опозиција хоће расправу о јавним предузећима

Бањалука - Посланици опозиције у Народној скупштини РС упутили су у петак Влади нову интерпелацију којом траже да у парламенту буде разматрана политика управљања јавним предузећима уз оцјену да је у њима нагомилано много проблема.

То је трећа интерпелација за којом је посегла опозиција, а посланик НДП-а Драган Чавић је рекао да су јавна предузећа у посљедње двије године имала енормно повећање броја запослених, губитака и неизмирених обавеза.

- Ако буде настављено непоштивање Пословника о раду Народне скупштине и Устава, НДП ће у договору са коалиционим партнерима користити све облике ванпарламентарне борбе - казао је Чавић.

Посланик СДС-а Наде Планинчевић је оцијенио да Влада не показује добру вољу да прекине са пљачком јавних предузећа, а шеф Клуба посланика ПДП-а Мирослав Брчкало је истакао да ће опозиција користити уставне и пословничке могућности да разговарају о животним темама.

Опозиција је већ предала двије интерпелације које се тичу економског и стања у пензијском систему, али су из владајуће коалиције најавили да неће прихватити скупштинску расправу о томе. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана