Okončana revizija finansija političkih stranaka za 2015. godinu

Srna
Okončana revizija finansija političkih stranaka za 2015. godinu

Sarajevo - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH primila je na znanje informaciju o izvršenom pregledu, kontroli i reviziji finansijskih izvještaja političkih stranaka za 2015. godinu, sa nalazima revizije.

Izvještaji o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja političkih stranaka za 2015. godinu, sa nalazima revizije, biće dostupni javnosti do kraja dana na veb-stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba, saopšteno je iz CIK-a.


Iz ove komisije navode da će u narednom periodu CIK BiH, u skladu sa svojim nadležnostima, pokrenuti postupke utvrđivanja odgovornosti političkih stranaka za kršenje zakona u slučajevima gdje je to u postupku revizije utvrđeno.

CIK podsjeća da je u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih stranaka, politička stranka dužna da javno prikaže porijeklo i način utroška sredstava prikupljenih tokom protekle kalendarske računovodstvene godine.

Završni račun i finansijski izvještaj u kojem se podrobno navode izvori prihoda, podaci o fizičkim i pravnim licima koja su dala dobrovoljne priloge, te podaci o namjeni, odnosno aktivnostima za koje su sredstva utrošena, javni su dokumenti i objavljuju se na veb-stranici političke stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana