Окончан процес преласка на електронско подношење пријава

Срна
Окончан процес преласка на електронско подношење пријава

Бањалука - У БиХ је успјешно окончана велика реформа преласка са папирног на електронско подношење пореских пријава, након што је 44.037 пореских обвезника електронским путем Управи за индиректно опорезивање /УИО/ доставило своје ПДВ пријаве за порески период јануар 2019. године, саопштено је из ове управе.

Из УИО напомињу да је почетком ове години отворено ново поглавље у комуникацији између Управа и пореских обвезника, те да ће Управа током године проширивати спектар нових електронских услуга које ће бити занимљиве и корисне пореским обвезницима.

“Цјелокупан процес завршен је без било каквих техничких сметњи и нејасноћа. Велики допринос овој успјешној реформи, поред УИО, свакако су дали и порески обвезници у БиХ, који су врло озбиљно приступили цијелом процесу успостављања потпуно нове - електронске комуникације са Управом”, наведи се у саопштењу.

Из Управе подсјећају да је 2018. година била прелазни период у којем су обвезници могли постепено прелазити са папирних пријава на достављање електронских.

“Константно је вршена и едукација обвезника о начину и предностима електронске комуникације, која се највише огледа у уштеди времена и новца”, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана