Oglasio se Čović o dolasku na proslavu Dana Srpske

Agencije
Oglasio se Čović o dolasku na proslavu Dana Srpske

Sarajevo - Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio da je političko Sarajevo medijski izmanipulisalo javnost u vezi s njegovim prisustvom svečanosti na Dan RS.

Kako je rekao, to nije prvi put da prisustvuje toj svečanosti, prenosi sarajevski Klix.

"Zašto sada ovoliko pažnje, ne znam. To treba pitati one koji su pokrenuli čitavu tu aktivnost. To govori o odnosima naroda u BiH. Žalosti me sve ono što sam čuo. Pitam se da li bi mediji pratili da se išta desilo da ja nisam bio tamo", rekao je Čović i dodao da je on samo prisustvovao na svečanoj akademiji.

Sarajevski mediji i analitičari kritikovali su prisustvo Čovića na svečanoj akademiji povodom Dana RS, održanoj 9. januara u Banjaluci.

On je ponovio da je samo prisustvovao svečanoj akademiji.

Željelo se puno toga provući kroz to prisustvo. Što se tiče HDZ BiH, a i HNS, nastavićemo tražiti svoje elementne jednakopravnosti u BiH zajedno s prijateljima iz bošnjačkog i srpskog naroda. Ne želimo se stalno držati u vremenu rata i užasnih perioda", kazao je Čović i zapitao se zašto je tolika pažnja na jednom događaju usmjerena na jednu personu.

On je istakao da je sve shvatio kao poruku s ciljem da se zasijene drugi događaji i baci pažnja na ovaj događaj koji nije, smatra on, zaslužio toliku medijsku pažnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana