Огласио се Човић о доласку на прославу Дана Српске

Агенције
Огласио се Човић о доласку на прославу Дана Српске

Сарајево - Предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић изјавио да је политичко Сарајево медијски изманипулисало јавност у вези с његовим присуством свечаности на Дан РС.

Како је рекао, то није први пут да присуствује тој свечаности, преноси сарајевски Кlix.

"Зашто сада оволико пажње, не знам. То треба питати оне који су покренули читаву ту активност. То говори о односима народа у БиХ. Жалости ме све оно што сам чуо. Питам се да ли би медији пратили да се ишта десило да ја нисам био тамо", рекао је Човић и додао да је он само присуствовао на свечаној академији.

Сарајевски медији и аналитичари критиковали су присуство Човића на свечаној академији поводом Дана РС, одржаној 9. јануара у Бањалуци.

Oн је поновио да је само присуствовао свечаној академији.

Жељело се пуно тога провући кроз то присуство. Што се тиче ХДЗ БиХ, а и ХНС, наставићемо тражити своје елементне једнакоправности у БиХ заједно с пријатељима из бошњачког и српског народа. Не желимо се стално држати у времену рата и ужасних периода", казао је Човић и запитао се зашто је толика пажња на једном догађају усмјерена на једну персону.

Он је истакао да је све схватио као поруку с циљем да се засијене други догађаји и баци пажња на овај догађај који није, сматра он, заслужио толику медијску пажњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана