Oduzeta roba vrijednosti oko 150.000 KM

Srna
Oduzeta roba vrijednosti oko 150.000 KM

Banjaluka - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH privremeno su oduzeli robu koja se nezakonito prodavala na području opštine Cazin, a čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 150.000 KM.

"Riječ je o robi koja je pronađena prilikom kontrole na tržnici 'Incel' u Cazinu, koja je prokrijumčarena na tržište BiH, za koju nisu plaćene uvozne dažbine, već se prodavala 'na crno'", saopšteno je iz UIO BiH.

U pitanju su odjeća, obuća, tepisi i torbe afro-azijskog porijekla.

Prilikom provjera uočena je i određena količina robe koja se odnosi na zaštitu prava intelektualne svojine, o čemu je odmah putem telefona obaviještena Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Bihać.

Riječ je o falsifikovanoj robi pronađenoj kod pravnog lica u Cazinu, i to određena količina majica, pantalona i kajiševa "Tomi Hilfiger", polo majica "Ralf Loren", majica "puma", donji dijelovi trenerki, komplet trenerki i šorceva "adidas", patika "najk", patike "ol star" i hlače "Armani", ukupne vrijednosti 37.000 KM.

Protiv lica od kojih je roba privremeno oduzeta ovlaštena službena lica UIO BiH pokrenuće postupke pred nadležnim pravosudnim organima, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana