Одређен притвор вехабији Адему Карамуји

Срна
Одређен притвор вехабији Адему Карамуји

Сарајево - Општински суд у Завидовићима одредио је притвор вехабији Адему Карамуји из села Ошве код Маглаја због сумње да је 7. августа загадио водовод у том селу, од када је био у бјекству до хапшења прије два дана.

Притвор Карамуји одређен је на приједлог Тужилаштва Зеничко-добојског кантона због сумње да је починио кривична дјела угрожавања безбједности и загађивања воде за пиће у вези са кривичним дјелом изазивања опште опасности, пренијели су федерални медији.


Карамуја је данас предат у надлежност судској полицији, а приједлог за притвор Кантонално тужилаштво упутило је јутрос.

У Ошвама је 7. августа избила свађа мјештана због локалног водовода, а употријебљено је и ватрено оружје, након чега је полиција ухапсила Јасмина Братановића, док се за Адемом Карамујом трагало.

Према наводима медија, мјештани су финансирали изградњу водовода на који су појединци хтјели да се илегално прикључе, што им није дозвољено. То је изазвало сукоб, а особа чије домаћинство је требало да буде искључено са водоводне мреже пуцала је из ватреног оружја, замутила воду из које се напајају домаћинства и побјегла у шуму.

Карамуја, који је припадник вехабијског покрета, раније је оптужен пред Судом БиХ да је као члан терористичке групе "Исламска држава" учествовао на ратиштима у Сирији и Ираку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана