Odluka o raspisivanju konkursa za izbor direktora policijskih tijela

Srna
Odluka o raspisivanju konkursa za izbor direktora policijskih tijela

Sarajevo - Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH donio je na današnjoj sjednici u Sarajevu odluku o raspisivanju javnog konkursa za srovođenje procedure izbora kandidata na pozicije direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH.

Iz parlamenta BiH saopšteno je da je Nezavisni odbor utvrdio i tekst javnog konkursa, a usvojen je i izvještaj sa sastanka članova Odbora sa ministrom bezbjednosti BiH Draganom Mektićem.

Odbor je razmatrao informacije Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koje se tiču dostave podataka o isteku mandata rukovodioca i zamjenika rukovodica ovih policijskih agencija i eventualnom ispunjavanju uslova za odlazak u penziju.

Razmatrani su podaci tabličnog prikaza nacionalne zastupljenosti policijskih službenika po organizacionim jedinicama i činovima u navedenim policijskim agencijama i postupku zastupljenosti konsitutivnih naroda i ostalih.

Nezavisni odbor je konstatovao da su dostavljeni podaci nepotpuni, te je od policijskih agencija zatraženo da u roku od 15 dana dostave informacije u kojima će biti navedeni traženi podaci.

Usvojen je i Prijedlog plana rada Nezavisnog odbora za 2018. godinu, koji će biti upućen u dalju parlamentarnu proceduru.

Odbor je zaključio da će na narednoj sjednici raspravljati o Nacrtu zakona o policijskim službenicima BiH, a da članovi Odbora do tada treba da dostave eventualne sugestije na tekst Nacrta zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana