Одлука о расписивању конкурса за избор директора полицијских тијела

Срна
Одлука о расписивању конкурса за избор директора полицијских тијела

Сарајево - Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ донио је на данашњој сједници у Сарајеву одлуку о расписивању јавног конкурса за сровођење процедуре избора кандидата на позиције директора и замјеника директора полицијских тијела БиХ.

Из парламента БиХ саопштено је да је Независни одбор утврдио и текст јавног конкурса, а усвојен је и извјештај са састанка чланова Одбора са министром безбједности БиХ Драганом Мектићем.

Одбор је разматрао информације Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, Граничне полиције БиХ и Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, које се тичу доставе података о истеку мандата руководиоца и замјеника руководица ових полицијских агенција и евентуалном испуњавању услова за одлазак у пензију.

Разматрани су подаци табличног приказа националне заступљености полицијских службеника по организационим јединицама и чиновима у наведеним полицијским агенцијама и поступку заступљености конситутивних народа и осталих.

Независни одбор је констатовао да су достављени подаци непотпуни, те је од полицијских агенција затражено да у року од 15 дана доставе информације у којима ће бити наведени тражени подаци.

Усвојен је и Приједлог плана рада Независног одбора за 2018. годину, који ће бити упућен у даљу парламентарну процедуру.

Одбор је закључио да ће на наредној сједници расправљати о Нацрту закона о полицијским службеницима БиХ, а да чланови Одбора до тада треба да доставе евентуалне сугестије на текст Нацрта закона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана