Одлучујући фактор у свим процесима

Ведрана Кулага
Одлучујући фактор у свим процесима

Бањалука - СНСД је највећа политичка партија у Републици Српској која је своју снагу усмјерила на заштиту и јачање Републике Српске те очување Дејтонског мировног споразума, поручио је јуче предсједник те странке Милорад Додик поводом обиљежавања 23 године од оснивања партије.

СНСД је, како је истакао, за више од двије деценије постојања, уписао бројне успјехе који су уједно и успјеси цијелог друштва, додавши да ће наставити да раде на очувању Дејтона и Републике Српске која је на првом мјесту.

- У веома сложеним политичким и друштвеним околностима 1996. године одлучено је да буде формирана Странка независних социјалдемократа која је послије прерасла у Савез независних социјалдемократа. Све ове године су године нашег успјеха и раста - рекао је Додик и додао да је СНСД, када је основан, имао 50 чланова колико је било потребно за регистрацију, а данас их броји више од 192.700.

Политика СНСД-а је, како је подвукао, додатна стабилизација Српске која им је у епицентру дјеловања.

- Све што радимо на свим пољима је у функцији политичке снаге Српске - рекао је Додик.

Додао је да је странка бранила изворне дејтонске принципе и у вријеме када су високи представници дерогирали тај споразум.

- То је странка која је одлучујући фактор у свим процесима у БиХ и која је посвећена стабилизацији и напретку, а иза нас су видљиви резултати на свим пољима и нивоима власти. Настављамо политику очувања Дејтона - нагласио је Додик који је захвалио свима на развојџ СНСД-а и додао да ће наставити да јачају страначку структуру.

СНСД је, нагласио је његов лидер, показао одговорност, подсјетивши да су посљедњи избори најбољи показатељ снаге те странке и повјерења грађана у њихов рад јер су, између осталог, побиједили у трци за предсједника Српске и српског члана Предсједништва БиХ те обезбиједили највише мјеста у парламенту Републике Српске.

- СНСД је потврдио да је незаобилазна странка у Републици Српској и БиХ и сносимо одговорност за стање у Републици Српској са нашим коалиционим партнерима. Успјели смо да формирано двотрећинску већину у парламенту Српске што је важна политичка порука у овом времену и простору - рекао је Додик.

Нагласио је да ће њихову подршку имати рјешења која су у складу са оним што пише у Дејтону и да за њих није спорна БиХ заснована на томе.

- Сваку БиХ која је формирана на кршењу изворног слова Дејтона, споримо и спорићемо сва рјешења која нису у складу са тим споразумом. Европски пут БиХ, односно Републике Српске није споран, механизам координације је једини оквир за усаглашавање, остајемо привржени војној неутралности БиХ и Републике Српске - рекао је Додик те закључио да ће СНСД наставити да побјеђује на изборима.

Нова зграда

СНСД је јуче у Бањалуци представио нову зграду гдје ће им бити сједиште, а за чију градњу је, како је речено, новац издвајан од чланарина.

- Прије 11 година смо купили земљиште. Нисмо хтјели да узурпирамо ничији туђи простор из неких бивших времена - рекао је Додик и додао да ће у тој згради бити сале за састанке и за сједнице страначких органа као и канцеларије страначког руководства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана