Одложен наставак сједнице Народне скупштине РС због злочина у Гламочанима

nezavisne.com
Одложен наставак сједнице Народне скупштине РС због злочина у Гламочанима

Бањалука – На ванредном Колегијуму Народне скупштине РС одлучено је да се наставак сједнице одложи за сутра, а да се у пола десет одржи колегијум на којем ће се донијети одлука о заказивању посебне сједнице поводом недавних догађаја у Приједору и Гламочанима.

Недељко Чубриловић је рекао да Колегијум осуђује убистава која су се десила у недјељу и синоћ и захтијева да се што прије разријеше све околности.

Перица Бундало, шеф Клуба ПДП-а, предложио је раније да се наставак скупштине или одгоди до сутра или да се тачке о полицији и јавном реду и миру повуку данас с дневног реда, а да се настави радити на другим тачкама.

Миладин Станић, шеф Клуба СДС-а, је рекао да је убиство показало да се ситуација отела контроли Министарству унутрашњих послова, и затражио да врх МУП-а поднесе оставку.

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена разматрањем Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру којима се прописују прекршаји јавног реда и мира и прекршајне санкције које се изричу починиоцима прекршаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана