Одговарање на упитник Европске комисије најкомплекснија фаза ка ЕУ

Срна
Одговарање на упитник Европске комисије најкомплекснија фаза ка ЕУ

Минхен - Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић рекао је данас у Минхену током разговора са комесаром ЕУ за сусједство и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом да процес одговарања на Упитник Европске комисије представља завршетак најкомплексније фазе на путу БиХ ка ЕУ.

Звиздић, који се на маргинама Безбједносне конференције у Минхену састао са Ханом, рекао је и да је усвајање одговора из Упитника најбоља порука гдје БиХ жели бити и гдје она и истински припада.


Звиздић је нагласио и да је БиХ потпуно опредијељена да европске интеграције остају најважнији спољнополитички циљ којем је БиХ посвећена, саопштено је из Савјета министара.

Хан је Звиздићу упутио честитке за усвојене одговоре на Упитник Европске комисије и рекао да је неопходно наставити напоре у реализовању реформских процеса на путу ка ЕУ интеграцијама, те да ће одговори на Упитник бити кориштени да Европска комисија оцијени способност и зрелост земље.

Други дан Безбједносне конференције у Минхену, Звиздић је присуствовао обраћањима министра иностраних послова Њемачке Зигмара Габријела, премијера Велике Британије Терезе Меј, предсједника Европске комисије Жан Клод Јункера, те премијера Аустрије Себастијана Курца, Турске Бинали Јилдирима, Француске Едварда Филипа и Пољске Матеуша Моравицког, као и министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова.

Звиздић се данас кратко састао и са министром иностраних послова Словачке Мирославом Лајчаком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана